about

zomertentoonstelling Gönül Albayrak – Tessloo in OisterwijkMet trots presenteren wij onze zomertentoonstelling op Buitenplaats Tessloo in Oisterwijk. Heeft u interesse om een bezoek te brengen aan Tessloo en onze zomertentoonstelling dan kunt u een mail te sturen naar info@tessloo.com

Gönül Albayrak (1973) is een Turkse kunstenares die recent is afgestudeerd aan de academie van Den Haag. Haar opvallende manier van schilderen heeft vanaf het eerste begin de aandacht getrokken van kunstkenners en verzamelaars. Zij won al verschillende prijzen en is inmiddels ook al in verschillende prominente kunstcollecties vertegenwoordigd. Wij zijn trots op het overzicht van haar schilderijen die wij u kunnen laten zien. Gönül Albayrak zal persoonlijk aanwezig zijn om over haar werk te vertellen.

Gönül Albayrak studeerde in 2011 af aan de Koninklijke academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 2012 won zij de Buning Brongers Prijs, die iedere twee jaar wordt uitgereikt aan jonge, veelbelovende kunstenaars. Gönül exposeerde reeds op Art Rotterdam, RAW Art Fair, PAN en Realisme en wordt vertegenwoordigd door Galerie Majke Hüsstege.

"De schilderijen van Gönül Albayrak gaan over vrouwen; zij tonen ons vrouwen in filmische scènes in een omgeving van patronen en motieven. De modellen hebben grote, ronde ogen, plastische neuzen en wulpse monden. Ze zijn met diepte geschilderd, in tegenstelling tot hun omgeving. De modellen zijn niet statisch, ze ondergaan een emotie en hebben daardoor een hoge mate van suspense; er is voorafgaand aan het stilgezette beeld iets gebeurd of er gaat iets gebeuren. De vrouwen dragen meestal jaren- 50 kleding en hebben kapsels van verf die prachtig overlopen in hun achtergrond. De omgeving waarin de modellen zich begeven wordt opgebouwd uit platte, decoratieve lagen met vaak Oosterse motieven.

Gönül Albayrak herenigt in haar werk verschillende werelden en culturen. Het werk roept interessante vragen op over het wanneer en waarom. Over rollen en verhoudingen. Beïnvloed door het werk van Philip Akkerman, Tamara de Lempicka en John Currin heeft Gönül een beeldtaal ontwikkeld die overtuigt, stoer, doelgericht,- en eigen is